Tort Cappuccino
Biszkopt:5 jajek1 szklanka cukru1 szklana mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier waniliowyMasa:1 duże opakowanie kawy cappuccino: brandy lub rumowej,2 szklanki mleka2 śnieżki5 łyżeczek żelatyny
Przygotować biszkopt i upiec go w temp. 170 st przez około 35 min.Masa:W gorącym, przegotowanym mleku(1/2szk) rozpuścić kawę i żelatynę - zostawić do przestygnięcia. W tym czasie przygotować dwie śnieżki zgodnie z przepisem na opakowaniu( z pozostałym mlekiem). Dodać kawę i masa przekładać przekrojony biszkopt.Dodatkowo nasączam biszkopt. Zaparzam herbatę , dodaje sok z cytryny , łyżkę cukru, kieliszek wódki i aromat rumowy. Takim schłodzonym płynem polewam krążki biszkoptowe przed nałożeniem masy .Ciasto dowolnie udekorować i dobrze schłodzić przed podaniem w lodowce! Smacznego!
botom