PRZEPIS.doc

(19 KB) Pobierz
2 duże marchewki

2 duże marchewki

2 pietruszki

1 seler

cebula

1/2 główki czosnku

2 kostki rosołowe

liść laurowy

ziele angielskie

0,5 l a piwa

miodu 1/2 szklanki

2 sztuki goloni do 40 dkg

gorczyca mielona             

 

PRZYGOTOWANIE

 

Golonki dokładnie umyć w zimnej wodzie.Włożyć do szybkowara,zalać wodą,dodać włoszczyznę,kostki rosołowe i przyprawy.

Gotowac 1,5 godz(w zależności od wagi)

SOS:Piwo wlać do rondelka,delikatnie podprawiając dodać miód -według uznania.Nie dawać za dużo,żeby nie była za słodka.Później dodać jeszcze sproszkowaną gorczycę.Można obłożyć warzywami ,chociaż nie koniecznie.Podawać z ziemniakami oraz

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin