Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 1/2 peczka cebulki ze szcypiorkiem • 1 kg mlodej marchewki • 2 lyzki oleju • sok z 1 cytryny • 500 ml bulionu warzywnego • 200 ml mleczka kokosowego z puszki • curry • sól, pieprz cayenne • kilka galazekposiekanej natki pietruszki lub kolendry ( do dekoracji)

 

Etapy przygotowania

 

1. 1. Cebulke oczyscic, umyc, osuszyc i pokroic w prazki. Marchewke oczyscic, umyc, pokroic w plastry.

2. W duzym naczyniu rozgrzac olej, dodac cebulke i zeszklic na malym ogniu. Dodac marchewke, chwile dusic, stale mieszajac. Wlac sok z cytryny i bulion. Zagotowac, zmniejszyc ogien i gotowac okolo 15 minut.

3. Warzywa zmiksowac w bulionie, dodac kleczko kokosowe i zagotowac. Zupe doprawic curry, sola i pieprzem. Wlac do miseczek i posypac natka tuz przed podaniem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin