Zupa z soi i kiszonej kapusty.doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

100 g soi (moczonej przez noc)

200 g kiszonej kapusty

1 duża cebula

2 łyżki koncentartu pomidorowego

1 łyżeczka ziaren kminku

100 ml śmietany

1 łyżka oleju

sól, pieprz, majeranek

 

Wykonanie:

 

Namoczoną uprzednio na noc soję odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować przez godzinę na dużym ogniu bez przykrycia. Następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości przez ok. 90 minut. Gdy będzie miękka, odcedzić, zachowując wywar. Nastęnie zmiksować.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać kapustę, pastę pomidorową i kminek. Dusić pod przykryciem przez 20 minut w 300 ml wywaru z soi.

Do kapusty dodać soję, pozostały wywar z soi, majeranek, sól, pieprz. Gotować jeszcze przez 10 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin