Rolada Julci.docx

(12 KB) Pobierz

Rolada Julci

 

Składniki

 Biszkopt
4 jajka
pół szklanki cukru
po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
płaska łyżeczka

proszku do pieczenia

Dodatkowo
bita śmietana
powidła lub dżem
czekolada

lub wiórki czekoladowe
i wiórki kokosowe

Białka ubić, dodać cukier, żółtka  i mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na blaszkę do  rolad. Upiec w temp 180 stopni przez ok 20 - 25 minut

. Po upieczeniu wyciągnąć ciasto i jeszcze ciepłe zwinąć w ściereczce i zostawić do ostygnięcia.
 Teraz bierzemy rozwijamy biszkopt i smarujemy go powidłem lub dżemem na to dajemy bita śmietanę i posypujemy pokrojona czekoladą lub wiórkami czekoladowymi. Całość zawijamy i wierzch  smarujemy tym samym powidłem wierzch posypujemy kokosem

i czekoladą .

Zgłoś jeśli naruszono regulamin