Krem owocowy z galaretką.rtf

(6 KB) Pobierz
Krem owocowy z galaretk¹

Krem owocowy z galaretką

 

Składniki:

1 kg owoców (truskawki, porzeczki,

jagody, maliny, jeżyny, wiśnie, morele - mogą być mrożone)

3 szklanki cukru

4 łki Żelatyny WINIARY

niepełna szklanka śmietany kremówki (200 ml)

2 Galaretki owocowe WINIARY (np. truskawkowa, morelowa, malinowa)

 

Na początku namocz żelatynę w małej ilości zimnej wody. Owoce przebierz, wymyj, osusz i dokładnie zmiksuj z cukrem (kilka owoców odłóż do dekoracji). Do zmiksowanych owoców dodaj śmietanę ubitą na puszystą masę. Całość połącz z rozpuszczoną żelatyną.

 

Połowę porcji tężejącej galaretki (przygotowanej według przepisu na opakowaniu) nałóż do formy o dekoracyjnym kształcie. Na galaretce ułóż krem, udekoruj go owocami i ostrożnie zalej resztą galaretki. Przed podaniem odstaw do schłodzenia. Przed podaniem deser można udekorować melisą.

 

Uwaga: smak galaretki warto dobrać do owoców, z jakich jest przygotowany krem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin