Tort waflowy.rtf

(6 KB) Pobierz
Tort waflowy

Tort waflowy

 

Składniki:

5 okrąych andrutów

20 dag zmielonych orzechów włoskich

czubata szklanka cukru

po 15 dag masła i dżemu pomarańczowego

sok z cytryny

1/4 szklanki rumu

oik dżemu wiśniowego

2 łki Żelatyny WINIARY

polewa:

gotowa polewa czekoladowa

do dekoracji:

kilka mandarynek

5 dag orzechów włoskich

 

Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie (ćwierć szklanki) i po wystudzeniu połącz ją z dżemem wiśniowym. Masło utrzyj z cukrem na pulchną masę, po czym dodaj orzechy i wymieszaj z dżemem pomarańczowym, sokiem z cytryny i rumem. Jedne andruty posmaruj tą masą, drugie - dżemem wiśniowym, układając wafle na przemian.

 

Wierzch i boki oblej polewą czekoladową i obsyp posiekanymi orzechami. Tort udekoruj na koniec cząstkami mandarynek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin