Delikatne chilli.doc

(21 KB) Pobierz
Delikatne chilli

Delikatne chilli

·         4 mielone steki wołowe

·         1 duża lub 2 małe puszki czerwonej fasolki

·         1 duże opakowanie koncentratu pomidorowego

·         3 cebule

·         2 cebulki dymki

·         1 spora szczypta ziół prowansalskich

·         tabasco do smaku

·         1 łyżeczka curry

·         oliwa z oliwek do smażenia

·         sól i pieprz

- W oryginalnym hiszpańskim chilli do mięsa dodaje się super ostre papryczki. Meksykańskie chilli con carne musi mieć swoją moc. Tutaj macie delikatniejszą wersję chilli z fasolą. Ziołowe chilli z curry.

Dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 min.

Jak to zrobić:
1. Podziel steki na małe kawałki.
2. Pokrój dymki i zwykłą cebulę w krążki.
3. Podsmaż je z mięsem na oliwie z oliwek.
4. Do usmażonego mięsa dodaj koncentrat pomidorowy i sporą szczyptę ziół prowansalskich.
5. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem.
6. Dodaj czerwoną fasolkę, kilka kropel tabasco i łyżeczkę curry.
7. Wymieszaj całość i podgrzej przez kilka minut na małym ogniu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin