Polędwica po debreczyńsku.doc

(27 KB) Pobierz
Polędwica po debreczyńsku

Polędwica po debreczyńsku

Drukuj

E-mail

 

Napisał tinca   

 

Skład:

1,5 kg polędwicy wołowej

250 g wędzonego boczku

2 cebule

250 g pieczarek

10 g papryki

4 g kminku

1 kg pomidorów

Sól

 

Sposób wykonania:

Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym ogniu. Pieczarki pokrajać i przesmażyć. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Polędwicę powtórnie włożyć do garnka wlać sos, dodać pieczarki. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z ziemniakami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin