zupa.doc

(26 KB) Pobierz
ZUPA GULASZOWA Z KURCZAKA

Przepis do pojemnika  Micro  plus     do  mikrofalówki

 

ZUPA GULASZOWA Z KURCZAKA

 

 

20 dkg piersi z kurczaka

1 cebula,

1 mała marchew,

1 mała pietruszka,

kawałek selera,

listek laurowy, pieprz, sól,

2 łyżeczki vegety,

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,

1 łyżeczka słodkiej papryki,

1 łyżka oliwy

 

Pierś pokroić w drobną kostkę doprawić solą i vegetą, cebulę pokroić w drobną kostkę a warzywa utrzeć na tarce, wszystko wymieszać z oliwą i wstawić na 700W na 5-6 min, przemieszać.

Uzupełnić wodą gorącą do 1 litra dodać pozostałe przyprawy i wstawić na 5 min na 600W. Zrobić zaklepkę wymieszać z zupą i wstawić na 1 minutę na 600W

 

 

 

 

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM  ( do  Cudu  Kuchennego)

 

 

½ op. makaronu,

100 ml koncentratu pomidorowego,

200 ml śmietany,

1 marchew średniej wielkości,

1 pęczek szczypiorku,

1 pęczek zielonej pietruszki,

vegeta, pieprz i sól do smaku.

 

              Makaron na sitku zalać do pełna wrzątkiem i przykryć szczelnie. Czas gotowania makaronu w Cudzie kuchennym w zależności od gatunku makaronu, podanym na opakowaniu. Makaron jajeczny domowej roboty – 10 min, łazanki 12-15 min. W międzyczasie utrzeć na drobniutkiej tarce marchewkę, pokroić pietruszkę i szczypiorek. W Sheakerze D 10 zmiksować śmietanę z koncentratem lub przecierem pomidorowym.

              Kiedy makaron jest ugotowany odlać ½ wody. Z sitka makaron przesypać do pojemnika z wodą, dodać wyżej przygotowane składniki, doprawić do smaku i na 5 min przykryć w Cudzie kuchennym.

              Po upływie 5 min zupa jest gotowa do spożycia. Podajemy w tym samym pojemniku, pod spód podkładamy pokrywkę Cudu kuchennego.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM  (do  cudu  kuchennego)

 

 

½ op. makaronu,

200 g pieczarek,

100 ml śmietany,

50 g masła lub margaryny,

1 marchew średniej wielkości,

1 pęczek szczypiorku,

1 pęczek zielonej pietruszki

vegeta, pieprz i sól do smaku.

 

              Makaron na sitku zalać do pełna wrzątkiem i przykryć szczelnie. Czas gotowania makaronu w Cudzie kuchennym w zależności od gatunku makaronu, podanym na opakowaniu. Makaron jajeczny domowej roboty – 10 min, łazanki 12-15 min. W międzyczasie utrzeć na tarce marchewkę, pokroić natkę pietruszki i szczypiorek. Pieczarki opłukać i dusić na margarynie lub maśle.

              Kiedy makaron jest ugotowany odlać ½ wody. Z sitka makaron przesypać do pojemnika z wodą, dodać wyżej przygotowane składniki wraz ze śmietaną, doprawić do smaku i szczelnie na 5 min przykryć w Cudzie kuchennym.

Podajemy w tym samym pojemniku, pod spód podkładamy pokrywkę Cudu kuchennego.

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin