Przepis do pojemnika Micro plus do mikrofalówki
ZUPA GULASZOWA Z KURCZAKA
20 dkg piersi z kurczaka
1 cebula,
1 mała marchew,
1 mała pietruszka,
kawałek selera,
listek laurowy, pieprz, sól,
2 łyżeczki vegety,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżka oliwy
Pierś pokroić w drobną kostkę doprawić solą i vegetą, cebulę pokroić w drobną kostkę a warzywa utrzeć na tarce, wszystko wymieszać z oliwą i wstawić na 700W na 5-6 min, przemieszać.
Uzupełnić wodą gorącą do 1 litra dodać pozostałe przyprawy i wstawić na 5 min na 600W. Zrobić zaklepkę wymieszać z zupą i wstawić na 1 minutę na 600W
½ op. makaronu,
100 ml koncentratu pomidorowego,
200 ml śmietany,
1 marchew średniej wielkości,
1 pęczek szczypiorku,
1 pęczek zielonej pietruszki,
vegeta, pieprz i sól do smaku.
Makaron na sitku zalać do pełna wrzątkiem i przykryć szczelnie. Czas gotowania makaronu w Cudzie kuchennym w zależności od gatunku makaronu, podanym na opakowaniu. Makaron jajeczny domowej roboty – 10 min, łazanki 12-15 min. W międzyczasie utrzeć na drobniutkiej tarce marchewkę, pokroić pietruszkę i szczypiorek. W Sheakerze D 10 zmiksować śmietanę z koncentratem lub przecierem pomidorowym.
Kiedy makaron jest ugotowany odlać ½ wody. Z sitka makaron przesypać do pojemnika z wodą, dodać wyżej przygotowane składniki, doprawić do smaku i na 5 min przykryć w Cudzie kuchennym.
Po upływie 5 min zupa jest gotowa do spożycia. Podajemy w tym samym pojemniku, pod spód podkładamy pokrywkę Cudu kuchennego.
200 g pieczarek,
100 ml śmietany,
50 g masła lub margaryny,
1 pęczek zielonej pietruszki
Makaron na sitku zalać do pełna wrzątkiem i przykryć szczelnie. Czas gotowania makaronu w Cudzie kuchennym w zależności od gatunku makaronu, podanym na opakowaniu. Makaron jajeczny domowej roboty – 10 min, łazanki 12-15 min. W międzyczasie utrzeć na tarce marchewkę, pokroić natkę pietruszki i szczypiorek. Pieczarki opłukać i dusić na margarynie lub maśle.
Kiedy makaron jest ugotowany odlać ½ wody. Z sitka makaron przesypać do pojemnika z wodą, dodać wyżej przygotowane składniki wraz ze śmietaną, doprawić do smaku i szczelnie na 5 min przykryć w Cudzie kuchennym.
Podajemy w tym samym pojemniku, pod spód podkładamy pokrywkę Cudu kuchennego.
Jola_FW