Węgorz w cieście.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
34420184 UNPDF
Węgorz w cieście
Składniki
Węgorz, jajo, łyżka mąki, sól
Sposób przyrządzania
Z węgorza ściągnąć skórę. Pokroić rybę na nieduże dzwonka,
posolić, odstawić na godzinę, by sól dobrze wniknęła. Następnie
włożyć do garnka, wlać niewielką ilość wody i gotować 15 min.
Z czubatej łyżki mąki, jaja i szczypty soli zrobić ciasto. Każde
dzwonko obtoczyć w cieście i usmażyć na słabym ogniu ze wszystkich stron na złoty
kolor. Podawać z chrzanem wymieszanym ze śmietaną.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin