Poncz korzenny.txt

(0 KB) Pobierz
Poncz korzenny

--------------------------------------------------------------------------------
Skladniki:
Wino czerwone slodkie 3/4 but.
Wino biale wytrawne 1/4 but.
Spirytus 50 dag.
Cukier 3/4 szklanki.
Esencja herbaciana 1/2 szklanki.
Woda 1/2 szklanki.
Cytryna 1 szt.
Pomarancza 1 szt.
Gozdziki zmielone 3-4 szt.
Cynamon szczypta.
--------------------------------------------------------------------------------
Przepis:
Wode polaczyc z esencja herbaciana,cukrem,winem,gozdzikami i cynamonem.Podgrzewac,nie dopuszczajac do zagotowania,rownoczesnie dodajac wycisniety sok z pomaranczy i cytryny.Podgrzany napoj zdjac z ognia i ostroznie wlac spirytus.Wymieszac,podawac na cieplo.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin