Sposób mocowania i wędzenie pstragów.pdf

(290 KB) Pobierz
349201431 UNPDF
Jetemtolarzemicztomammontażepozagranicamikrajualedzikitemupoznałemtamtakże
ludziktórzyąproejonalitamiwwdlinachiwdzeniuryb.
Najprotzymichybanajlepzympoobemnaprzygotowaniewpaniałychptrągówwdzonych
jest:
przygotowanie marynaty:
450golizwykłana10litrówzimnejwody.
Ptrągiwypatrozydpamitadabyzkrgołupakrewdokładniewyczycidwypłukaddokładniei
umiecidwgarnkuizaladolanką.
Po12godzinachwyjądzwodyipowieidnahakachabyobechłyakóramabydjakpergamin.
Wdzarnierozgrzaddotemperatury100°C.Pozawiezeniuwdzidwtejtemperaturzeprzez20min.
Natpnieobniżydtemperaturdo60°Ciwdzidprzez45minut.
Jest to proste i pyszne.
UWAGA, do ryb musimy stosowadodpowiedniehaki.Przeyłamichwzórwrazzezdjciemryby.le
powiezonewwyokiejtemperaturzepadną.
Przeyłamparzdjdjakmocowadrybnahakijakwyglądaproejonalnyhak.
349201431.001.png
Jelibyłobyzaintereowaniehakaminamałeidużerybychtniepomog.Todzikiodpowiedniej
zaprawieihakomwdzenietajeirajdą.
Codorybmamnajnowzyprzepinailetwuchejmarynaciezłooia- próbowałemtomakz
niebio.lenajpierwjaamzrobipróbjelipowtórztenmaktoprzepiemizwamipodziel.
chaptrągiwdzimynadrewniebukowym
349201431.002.png
349201431.003.png
dymkiemwdzarni
Mariusz W.
349201431.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin