Sposób mocowania i wędzenie pstragów.pdf
(
290 KB
)
Pobierz
349201431 UNPDF
Jetemtolarzemicztomammontażepozagranicamikrajualedzikitemupoznałemtamtakże
ludziktórzyąproejonalitamiwwdlinachiwdzeniuryb.
Najprotzymichybanajlepzympoobemnaprzygotowaniewpaniałychptrągówwdzonych
jest:
przygotowanie marynaty:
450golizwykłana10litrówzimnejwody.
Ptrągiwypatrozydpamitadabyzkrgołupakrewdokładniewyczycidwypłukaddokładniei
umiecidwgarnkuizaladolanką.
Po12godzinachwyjądzwodyipowieidnahakachabyobechłyakóramabydjakpergamin.
Wdzarnierozgrzaddotemperatury100°C.Pozawiezeniuwdzidwtejtemperaturzeprzez20min.
Natpnieobniżydtemperaturdo60°Ciwdzidprzez45minut.
Jest to proste i pyszne.
UWAGA, do ryb musimy stosowadodpowiedniehaki.Przeyłamichwzórwrazzezdjciemryby.le
powiezonewwyokiejtemperaturzepadną.
Przeyłamparzdjdjakmocowadrybnahakijakwyglądaproejonalnyhak.
Jelibyłobyzaintereowaniehakaminamałeidużerybychtniepomog.Todzikiodpowiedniej
zaprawieihakomwdzenietajeirajdą.
Codorybmamnajnowzyprzepinailetwuchejmarynaciezłooia- próbowałemtomakz
niebio.lenajpierwjaamzrobipróbjelipowtórztenmaktoprzepiemizwamipodziel.
chaptrągiwdzimynadrewniebukowym
dymkiemwdzarni
Mariusz W.
Plik z chomika:
jac1123
Inne pliki z tego folderu:
Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(141 KB)
Papcia balkonowe wędzenie pstrągów.pdf
(868 KB)
Przepis na leszcza rybaków z Mierzei Wiślanej.pdf
(218 KB)
Przepis na pstrąga wg Szwagra.pdf
(337 KB)
PRZYGOTOWANIE RYB DO WĘDZENIA.pdf
(124 KB)
Inne foldery tego chomika:
## Nalewki zdrowotne
@ PORADNIKI BUDOWLANE
■ ANGIELSKI+
■ NIEMIECKI+
◄ Kroniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin