Boczek wędzony z pieprzem.pdf

(204 KB) Pobierz
348213535 UNPDF
Składniki
1- kg boczku wieprzowego
1/2 łyżecki utartych w modieru susonych iaren jałowca
1/2 łyżecki utartego w modieru carnego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru cerwonego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru białego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru ielonego piepru
1/2 łyżecki mielonej papryki
1 łyżecka soli
Przygotowanie:
Wymiesad wsystkie pryprawy solą, dokładnie natred miso, awinąd w oli i odstawid na noc do
lodówki
Wyjąd na godin pred wdeniem
Ropocąd wdenie gorącym dymem (temp około 60 st C)
aż skóra bdie łotawa (około 1 do 1-1/2 godz.).
Obniżyd temperatur (do około 40 st C) i wdid jesce około
4 godzin.
W temperature około 30 st C może jesce sobie wisied kilka
godin nabiere wtedy wicej aromatu
348213535.002.png 348213535.003.png 348213535.004.png 348213535.005.png
Bocek wd drewnem dbowym jednokrotnie w trakcie wdenia dokładając troseck gałąek
jałowca na samym koocu
Autor: ChefPaul
348213535.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin