Przepisy na najlepsza kawe.pdf
(
181 KB
)
Pobierz
237201702 UNPDF
PRZEPiSy
NA NAJLEpsZą KAWę
CAppUCCINO
Składniki
:
1 iliżanka świeżo zaparzonej kawy Zespresso, mocno schłodzone mleko, sproszkowana czekolada
do dekoracji, Mini Mikser Zespresso
Sposób przyrządzenia:
Do dużej iliżanki nalej mocno schłodzonego mleka (do 1/5 wysokości). Za pomocą Mini Miksera
Zespresso* spieniaj mleko aż zacznie gęstnieć. Do spienionego mleka powoli wlej świeżo zapa-
rzoną kawę Zespresso. posyp czekoladą.
IrIsh COFFEE
Składniki
:
1 iliżanka świeżo zaparzonej kawy Zespresso, 2 czubate łyżeczki cukru, 1 mała szklanka szkockiej
whisky, 1 czubata łyżka spienionego mleka lub bitej śmietany
Sposób przyrządzenia:
Umieść cukier w szklance i rozpuść w niewielkiej ilości gorącej kawy Zespresso. Dolej whisky i
pozostałą część kawy Zespresso. Na wierzch delikanie nałóż spienione mleko lub bitą śmietanę.
Należy robić to delikatnie i precyzyjnie, aby nie doprowadzić do wymieszania składników.
LATTE
Składniki
:
wysoka szklanka na kawę Latte lub kubek na kawę, świeżo zaparzona kawa Zespresso, gorące
mleko, Mini Mikser Zespresso
Sposób przyrządzenia:
Do szklanki na kawę Latte wlej do 1/3 wysokości świeżo zaparzoną kawę Zespresso i dopełnj
gorącym mlekiem (50-60°C). przy użyciu Mini Miksera Zespresso spieniaj kawę z mlekiem przez
ok. 5-10 sekund. Na wierzch delikatnie nałóż wcześniej przygotowaną piankę z mleka.
MArOCChINO
Składniki
:
1 iliżanka świeżo zaparzonej kawy Zespresso, spienione mleko, gorzkie kakao do dekoracji, Mini
Mikser Zespresso
Sposób przyrządzenia:
Używając Mini Miksera Zespresso spień mleko (w taki sam sposób jak do Cappuccino). Wlej kawę
Zespresso do dużej iliżanki i posyp kakao. Nałóż delikatnie na wierzch mleczną piankę zebraną
ze spienionego mleka i posyp sporą ilością kakao.
LATTE MACChIATO
Składniki
:
świeżo zaparzona kawa Zespresso, mleko, czekolada do dekoracji, Mini Mikser Zespresso
Sposób przyrządzenia:
podgrzej mleko, następnie używając Mini Miksera Zespresso ubj je. Do wysokiej szklanki przelej
spienione mleko, tak by połowę szklanki zajmowało mleko, a 1/4 pianka. Wlej delikatnie i powoli
kawę Zespresso. Udekoruj startą czekoladą.
* spienianie mleka za pomocą Mini Miksera Zespresso zaczyna się od miksowania mleka przytrzymując mikser przy samym dnie
naczynia (iliżanka, szklanka) w jakim jest miksowane mleko a potem delikatnie poruszamy mikserem góra-dół aż do momentu
uzyskania odpowiedniej gęstości pianki.
WWW.
ZESPRESSO
CAFE.COM
Plik z chomika:
anetapietraszewska
Inne pliki z tego folderu:
Coffee Book.pdf
(122 KB)
Master of Cappuccino.pdf
(191 KB)
89 Coffee Recipes.pdf
(209 KB)
Ice Coffee Recipes.pdf
(916 KB)
Coffee Connoiseur Cookbook.pdf
(1365 KB)
Inne foldery tego chomika:
! ☺ Wielkanoc
## - Szablon - 01
## - Szablon - 01(1)
## - Szablon - 01(2)
## - Szablon - 02
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin