Zupa-krem z kalafiora.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243833 UNPDF
Zupa-krem z kalafiora
Składniki
Pół kalafiora, 4 marchewki, pół dużej pietruszki, kawałek selera,
cebula, ząbek czosnku, koperek, 2 łyżeczki Vegety, sól
Sposób przyrządzania
Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw
oskrobać lub obrać. Wszystkie jarzyny (oprócz czosnku) z
dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie
rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę. Można też
dodać łyżkę masła. Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do filiżanek
i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami z bułki lub z groszkiem
ptysiowym.
Plik z chomika:
suchy2k11
Inne pliki z tego folderu:
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Żur z kiełbasą.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
☀DEKOROWANIE POTRAW
Domowy kucharz
Julie gotuje
Kuchnia z Okrasą
Ł apetyt
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin