Strogonow.docx

(13 KB) Pobierz

Strogonow

 

·         polędwica wołowa 1 kg.

·         pieczarki 0,5 kg

·         cebula 4 szt

·         ogórek kiszony 5 szt

·         papryka marynowana 1 słoik mały

·         koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka

·         mąka poznańska 1 łyżka płaska

·         woda 1,5 litra

·         sól do smaku

·         pieprz czarny do smaku

 

Mięso pokroić w cienkie paski.
Pieczarki, cebulę, ogórki pokroić w ten sam sposób.
Mięso podsmażyć na tłuszczu, oddzielnie podsmażyć warzywa,podsmażone mięso i warzywa połączyć.
Dodać koncentrat pomidorowy,podsmażony z papryką.
Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na końcu zaprawiamy mąką.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin