Śledzie korzenne w sosie curry.rtf

(6 KB) Pobierz
Œledzie korzenne w sosie curry

Śledzie korzenne w sosie curry

             

Składniki:

50 dag filetów śledziowych w oleju

10 marynowanych śliwek

5 dag żółtego sera

2-3 łki musztardy

łka miodu

2 łki oleju

łeczka przyprawy korzennej do piernika

sos:

po 3 łki gęstego jogurtu naturalnego i Majonezu dekoracyjnego WINIARY

łeczka curry

łka rodzynek

 

Musztardę wymieszaj z miodem, olejem i przyprawą korzenną do piernika. Przygotowaną pastą musztardową posmaruj filety śledziowe od strony wewnętrznej i odstaw je na kilka godzin, pod przykryciem, w chłodne miejsce.

 

Ser żółty pokrój w słupki. Śliwki marynowane osącz z zalewy, przekrój na połówki i usuń z nich pestki.

 

Na posmarowanej pastą stronie filetów ułóż kawałki sera i połówki śliwek. Filety zwiń w rulony i zepnij wykałaczkami. Teraz wymieszaj jogurt z majonezem dekoracyjnym oraz przyprawą curry. Ruloniki śledziowe ułóż na półmisku, polej sosem curry i posyp rodzynkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin