Jaja
0
Kawa, herbata
Majonez (jaja, olej, musztarda)
Owoce morza
Ryby
Sery tłuste (żółty, pleśniowy itp.)
Śmietana kwaśna
Sos sojowy (bez cukru)
Tłuszcz roślinny/zwierzęcy
Wino wytrawne (czerwone, białe)
Wołowina
Ocet
5
Przyprawy (oregano, bazylia, wanilia itp.)
Skorupiaki
Awokado
10
Agawa (syrop)
15
Agrest złoty
Brukselka
Cebula
Cukinia
Cykoria
Czarna porzeczka
Fasolka pnąca
Fasolka szparagowa
Grzyby
Imbir
Kalafior
Kapusta
Kiełki (fasoli mung, soi, …)
Kiszona kapusta
Koper
Korniszony (bez cukru)
Mączka chleba świętojańskiego
Migdały
Ogórek
Oliwki
Orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistac
Orzeszki ziemne (fistaszki)
Papryczki Chili
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Pesto
Piniola
Por
Rabarbar
Rzodkiew
Sałata
Seler naciowy
Soja
Szczaw
Szparagi
Szpinak
Tofu
Zarodki (przenne)
Acerola
20
Artiszoki
Bakłażan
Czekolada gorzka (>80% kakao)
Czereśnie
Fruktoza
Jogurt sojowy
Kakao (bez cukru)
Karczochy
Pędy bambusa
Śmietana sojowa
Sok cytrynowy (niesłodzony)
Sos z tamaryndy (bez cukru)
Agrest niebieski
25
Borówki
Czekolada gorzka (>70% kakao)
Czerwona porzeczka
Fasola mung, flagolet
Humus
Jeżyny
Mąka sojowa
Maliny
Masło migdałowe
Masło z orzechów laskowych
Pestki z dyni
Truskawki
Wiśnie
Zielona soczewica
Buraki surowe czerwone
30
Ciecierzyca gotowana
Czerwona soczewica
Czosnek
Dżem słodzony sokiem owocowym
Grejpfrut
Gruszka
Makaron chiński (sojowy lub z fasoli mung)
Mandarynki
Marakuja
Marchew surowa
Marmolada bez cukru
Migdałowe mleko
Mleczko owsiane (niegotowane)
TAKAJAQ