indeks glikem.docx

(24 KB) Pobierz

Jaja

0

Kawa, herbata

0

Majonez (jaja, olej, musztarda)

0

Owoce morza

0

Ryby

0

Sery tłuste (żółty, pleśniowy itp.)

0

Śmietana kwaśna

0

Sos sojowy (bez cukru)

0

Tłuszcz roślinny/zwierzęcy

0

Wino wytrawne (czerwone, białe)

0

Wołowina

0

Ocet

5

Przyprawy (oregano, bazylia, wanilia itp.)

5

Skorupiaki

5

Awokado

10

Agawa (syrop)

15

Agrest złoty

15

Brukselka

15

Cebula

15

Cukinia

15

Cykoria

15

Czarna porzeczka

15

Fasolka pnąca

15

Fasolka szparagowa

15

Grzyby

15

Imbir

15

Kalafior

15

Kapusta

15

Kiełki (fasoli mung, soi, …)

15

Kiszona kapusta

15

Koper

15

Korniszony (bez cukru)

15

Mączka chleba świętojańskiego

15

Migdały

15

Ogórek

15

Oliwki

15

Orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistac

15

Orzeszki ziemne (fistaszki)

15

Papryczki Chili

15

Papryka (czerwona, zielona, żółta)

15

Pesto

15

Piniola

15

Por

15

Rabarbar

15

Rzodkiew

15

Sałata

15

Seler naciowy

15

Soja

15

Szczaw

15

Szparagi

15

Szpinak

15

Tofu

15

Zarodki (przenne)

15

Acerola

20

Artiszoki

20

Bakłażan

20

Czekolada gorzka (>80% kakao)

20

Czereśnie

20

Fruktoza

20

Jogurt sojowy

20

Kakao (bez cukru)

20

Karczochy

20

Pędy bambusa

20

Śmietana sojowa

20

Sok cytrynowy (niesłodzony)

20

Sos z tamaryndy (bez cukru)

20

Agrest niebieski

25

Borówki

25

 

Czekolada gorzka (>70% kakao)

25

Czerwona porzeczka

25

Fasola mung, flagolet

25

Humus

25

Jeżyny

25

Mąka sojowa

25

Maliny

25

Masło migdałowe

25

Masło z orzechów laskowych

25

Pestki z dyni

25

Truskawki

25

Wiśnie

25

Zielona soczewica

25

Buraki surowe czerwone

30

Ciecierzyca gotowana

30

Czerwona soczewica

30

Czosnek

30

Dżem słodzony sokiem owocowym

30

Grejpfrut

30

Gruszka

30

Makaron chiński (sojowy lub z fasoli mung)

30

Mandarynki

30

Marakuja

30

Marchew surowa

30

Marmolada bez cukru

30

Migdałowe mleko

30

Mleczko owsiane (niegotowane)

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin