Gulasz grzybowy.doc

(64 KB) Pobierz
Gulasz grzybowy

Gulasz grzybowy 

Przygotowanie: 30 minut

Duszenie: 20 minut

Trudność: łatwy


Składniki na 4 porcje
 

1,2 kg mieszanych grzybów

 

 

ząbek czosnku

 

 

bulion grzybowy instant winiary

 

 

łyżka oleju

 

 

150 ml śmietany

 

 

3 łyżki masła

 

 

pieprz

 

 

kilka gałązek natki pietruszki

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Grzyby oczyść, opłucz, osusz, a większe pokrój na kawałki. Posiekaj też obrany uprzednio czosnek.

 

 

 

 

2.

Grzyby smaż na maśle i oleju przez około 10 minut, po czym oprósz je bulionem i pieprzem. Dodaj czosnek, wymieszaj, przykryj i podduś jeszcze przez 10 minut.

 

 

 

 

3.

Natkę pietruszki umyj, posiekaj i wymieszaj ze śmietaną, którą następnie wlej do grzybów i całość podgrzej na małym ogniu.

 

 

 

 

4.

Taki "leśny" gulasz najlepiej smakuje na gorąco.

 

 

 

 

5.

SMACZNEGO :)

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin