Gulasz grzybowy
Przygotowanie: 30 minutDuszenie: 20 minutTrudność: łatwySkładniki na 4 porcje
•
1,2 kg mieszanych grzybów
ząbek czosnku
bulion grzybowy instant winiary
łyżka oleju
150 ml śmietany
3 łyżki masła
pieprz
kilka gałązek natki pietruszki
Etapy przygotowania
1.
Grzyby oczyść, opłucz, osusz, a większe pokrój na kawałki. Posiekaj też obrany uprzednio czosnek.
2.
Grzyby smaż na maśle i oleju przez około 10 minut, po czym oprósz je bulionem i pieprzem. Dodaj czosnek, wymieszaj, przykryj i podduś jeszcze przez 10 minut.
3.
Natkę pietruszki umyj, posiekaj i wymieszaj ze śmietaną, którą następnie wlej do grzybów i całość podgrzej na małym ogniu.
4.
Taki "leśny" gulasz najlepiej smakuje na gorąco.
5.
SMACZNEGO :)
marzeniaw