Ziemniaki z serem.pdf

(52 KB) Pobierz
26067305 UNPDF
Ziemniaki z serem
Składniki
2 duże ziemniaki (około 50 dag), 2 łyżki masła lub margaryny, 3
łyżki startego parmezanu, łyżka tartej bułki, czosnek
granulowany, sproszkowana papryka, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki wyszorować, pokroić na plasterki, ułożyć jedną warstwą w płytkim
żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Ser wymieszać z tartą bułką, solą,
czosnkiem i papryką, równomiernie posypać ziemniaki. Potrawę mikrofalować, obracając
o ćwierć obrotu co 2-3 minuty. Po wyjęciu przykryć folią mikrofalową, pozostawić na 3
minuty w temperaturze pokojowej.
Proporcje dla 3-4 osób.
 
26067305.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin