Kawa korzenna z białą czekoladą.doc

(50 KB) Pobierz
Kawa korzenna

Kawa korzenna z białą czekoladą.

 

Kawa korzenna z białą czekoladą

Składniki

·                       

·         Składniki (na jedną filiżankę):

·         75 ml świeżo zaparzonej kawy

·         125 ml mleka

·         2-3 kostki białej czekolady

·         po szczypcie cynamonu, kardamonu, imbiru, anyżu i gałki muszkatołowej

·         bita śmietana i wiórki czekolady do podania.

 

Do rondelka wlać mleko, dodać pokruszoną czekoladę. Podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Dodać kawę. Mocno podgrzać, nie dopuszczając do zagotowania. Dosypać przyprawy; jeszcze moment podgrzewać. Przelać do filiżanki. Ozdobić bitą śmietaną.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin