Składnik
Logo
Ilość
Czego
papryka konserwowa
0,5
sztuk
żelatyna
10
łyżek deserowych
bulion warzywny
1
litrów
mandarynki
2
orzeszki ziemne
łyżek stołowych
rodzynki
kukurydza
groszek
szynka
14
plastry
jajka
7
Jajka obrać i pokroić na połówki. Żelatynę zalać połową zimnego bulionu, gdy spęcznieje, mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować tłuszczem. Na sód wlać trochę tężejącej galaretki, wsypać osączony groszek i wstawić do lodówki. Osączona kukurydzę wymieszać z rodzynkami i orzeszkami. Połowę wsypać do tortownicy. Połówki jajek zawinąć w plasterki szynki, ułożyć wokół brzegów tortownicy, wsypać pozostałą z orzeszkami i rodzynkami. Całość obłożyć cząsteczkami mandarynek i paseczkami papryki konserwowej. Zalać pozostałą galaretką. Wstawić na 3h do lodówki. Galaretkę przełożyć na talerz. Przed podaniem udekorować koperkiem.
d.ceberek