Tort kolorowy a la Prosiaczeczek.pdf

(39 KB) Pobierz
19533505 UNPDF
Tort kolorowy à la Prosiaczek
(z okazji 1 rocznicy dzia alno ci Diakonii Kulinarnej)
Ingrediencje:
Biszkopt:
·
6 jaj
·
15 y ek m ki
łż ą
·
15 y ek cukru
łż
Masa:
·
pó litra mietany kremówki
ł ś
·
pó szklanki cukru pudru
ł
·
4 y eczki elatyny
łż ż
·
2 torebki galaretki owocowej
Algorytm:
ł ć ć ć ę ć żł
y ce m ki, ca y czas mieszaj c. Upiec biszkopt. Galaretki i elatyn rozpu ci w dwóch
łż ą ł ą ż ę ść
szklankach gor cej wody, wystudzi . Ubi mietan z cukrem pudrem i po czy z po ow p ynnej
ą ć ćś ę łą ć ł ął
galaretki. Przekroi ciasto na dwa kr ki. Jeden w o y do tortownicy. Drugi pokroi na ma e
ć ąż łżć ć ł
kawa eczki, doda do masy mietanowej, wy o y na biszkopt i zala reszt galaretki.
ł ć ś łżć ć ą
smaczno ci
ś
©
Redemptory
ł ś
Bia ka ubi na sztywno, wsypa cukier i dalej ubija . Nast pnie dodawa po jednym ó tku i po
19533505.001.png 19533505.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin