2 papaje 1 awokado 3 krążki ananasa z puszki 1 grejpfrut 1 puszka krewetek 1 cytryna 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka keczupu 1 łyżeczka koniaku szczypta ostrej mielonej papryki chili sól, pieprz
Papaje umyć i przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i wybrać łyżeczką miąższ. Połówki skórek zachować. Awokado obrać cienko, usunąć pestkę i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Ananasa osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Grejpfrut umyć i obrać, a następnie podzielić na cząstki i obrać je z błon. Owoce włożyć do papajowych połówek. Na wierzchu ułożyć krewetki. Każdą porcję polać majonezem wymieszanym z keczupem, koniakiem, miąższem papai, chili, doprawić solą i pieprzem.
d.ceberek