Przepis na leszcza rybaków z Mierzei Wiślanej.pdf
(
218 KB
)
Pobierz
349201110 UNPDF
Przepi na lezcza rybaków z Mierzei Wilanej:
D
uże lezcze takie po 3-4 kg pokroid po oczyzczeniu na trzy kawałki. Natrzed mocno olą pieprzem
papryką otrą i łodką. Włożyd do miki przekładając lubczykiem lub załwią nakryd olią pożywczą i
trzymad w chłodnym miejcu 24 godz. Obuzyd i do wdzarni. Wdzid 3 - 4 godz. w gtym dymie w
temp.30-40 t.C. Ważne by w pierwzej chwili wdzenia temperatura wdzarni nie przekraczała 40
t.C. unikniemy "ugotowania" ryb ą wtedy niezbyt maczne. Takie parzone ryby czto ą w
ezonie przedawane w modnych nadmorkich miejcowociach (Jatrzbia Góra) jako wdzone
proto z wdzarni.
Pozdrowienia
Autor: Kruszynka
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Węgorz wędzony po poznańsku.pdf
(631 KB)
Wędzone pstrągi Sławka.pdf
(419 KB)
Wędzone pstrągi Markaarkady'ego.pdf
(349 KB)
Wędzone leszcze Prababci Ani.pdf
(136 KB)
Wędzona sielawa.pdf
(590 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin