Sposób mocowania i wędzenie pstragów.pdf
(
290 KB
)
Pobierz
349201431 UNPDF
Jetemtolarzemicztomammontażepozagranicamikrajualedzikitemupoznałemtamtakże
ludziktórzyąproejonalitamiwwdlinachiwdzeniuryb.
Najprotzymichybanajlepzympoobemnaprzygotowaniewpaniałychptrągówwdzonych
jest:
przygotowanie marynaty:
450golizwykłana10litrówzimnejwody.
Ptrągiwypatrozydpamitadabyzkrgołupakrewdokładniewyczycidwypłukaddokładniei
umiecidwgarnkuizaladolanką.
Po12godzinachwyjądzwodyipowieidnahakachabyobechłyakóramabydjakpergamin.
Wdzarnierozgrzaddotemperatury100°C.Pozawiezeniuwdzidwtejtemperaturzeprzez20min.
Natpnieobniżydtemperaturdo60°Ciwdzidprzez45minut.
Jest to proste i pyszne.
UWAGA, do ryb musimy stosowadodpowiedniehaki.Przeyłamichwzórwrazzezdjciemryby.le
powiezonewwyokiejtemperaturzepadną.
Przeyłamparzdjdjakmocowadrybnahakijakwyglądaproejonalnyhak.
Jelibyłobyzaintereowaniehakaminamałeidużerybychtniepomog.Todzikiodpowiedniej
zaprawieihakomwdzenietajeirajdą.
Codorybmamnajnowzyprzepinailetwuchejmarynaciezłooia- próbowałemtomakz
niebio.lenajpierwjaamzrobipróbjelipowtórztenmaktoprzepiemizwamipodziel.
chaptrągiwdzimynadrewniebukowym
dymkiemwdzarni
Mariusz W.
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Węgorz wędzony po poznańsku.pdf
(631 KB)
Wędzone pstrągi Sławka.pdf
(419 KB)
Wędzone pstrągi Markaarkady'ego.pdf
(349 KB)
Wędzone leszcze Prababci Ani.pdf
(136 KB)
Wędzona sielawa.pdf
(590 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin