Krupnik.txt

(0 KB) Pobierz
Krupnik 


1/2 mi�sa z ko�ci�, w�oszczyzna, 3 �y�ki kaszy per�owej, 5 ziemniak�w pokrajanych w
kostk�, 1-2 suszone grzyby, s�l, pieprz, 1/2 cebuli, posiekana zielenina 

Umyte mi�so zala� zimn� wod�, doda� grzyby, pieprz i s�l zagotowa� . Po
zagotowaniu wsypa� kasze i gotowa� 40 min. Nast�pnie doda� pokrojone w kostk�
ziemniaki, obran�, start� na tarce w�oszczyzn� i pokrojon� w �wiartki cebule gotowa�
dalsze 20 min. Gdy w czasie gotowania wygotuje si� nieco woda, dola� odpowiednia
ilo�� wrz�tku. Gdy mi�so b�dzie mi�kkie, wyj�� je z krupniku. Zup� rozla� na talerze i
posypa� zielenin�. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin