Gruszki w occie.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4943134 UNPDF
Gruszki w occie
Składniki:
2 kg gruszek
1 kg cukru
1 szklanka octu owocowego
2 łyżki goździków
Przygotowanie:
Gruszki umyć, pokroić na ćwiartki, włożyć do wrzącej wody, a następnie gotować do
miękkości i na koniec odcdzić. Cukier wraz z dodatkiem szklanki wody gotować tak, by
powstał gęsty syrop, do którego należy partiami wkładać obgotowane gruszki. Całość
smażyć do momentu, w którym owoce staną się lekko przejrzyste. Następnie wydobyć je
z syropu i włożyć do przygotowanych słoi. Syrop przyprawić goździkami, dodać ocet i
przez chwilę gotować. Wrzątkiem takim zalać gruszki, słoje zakręcić i ostudzić.
Nasze rady:
Przechowywać w chłodnym, ciemnym pomieszczeniu, a będziemy mogli raczyć się
gruszkami w occie choćby przez okrągły rok.
Danie na: 4 osoby
1 porcja zawiera: 480 kcal
Plik z chomika:
alkon1989
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Wołowina peklowana wędzona.pdf
(28 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Śliwki kwaszone.pdf
(31 KB)
Inne foldery tego chomika:
▸Dania Główne
►LUBIĘ GOTOWAĆ
Dekorowanie stołu
Drinki
Ozdabianie dekorowanie potraw garnierowanie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin