Gram Masala.txt

(0 KB) Pobierz
Skladniki

�		1 lyzka ziaren czarnego pieprzu
		
�		1 lyzka kminu rzymskiego
		
�		1 czubata lyzeczka gozdzik�w
		
�		1 czubata lyzeczka nasion kopru wloskiego
		
�		1 lyzeczka swiezo startej galki muszkatolowej
		
�		5 strak�w czarnego kardamonu
		
�		5 lisci laurowych
		
�		8 cm kawalek kory cynamonu
		
�		1 gwiazda anyzu
		

Etapy przygotowania

1.		Wszystkie przyprawy wrzucic na rozgrzana patelnie z grubym dnem i prazyc przez kilka minut, czesto potrzasajac. Patelnie zdjac z ognia, odczekac kilka minut.
				
2.		Wystudzone przyprawy wsypac do mlynka i drobno zemlec. Mieszanke przesiac przez drobne sito do szczelnie zamykanego pojemnika.
				
Zgłoś jeśli naruszono regulamin