Kostka alpejska.doc

(31 KB) Pobierz

Załączony obrazek

1536 x 1152 (152.36K)


icon_biggrin.gifbiszkopt:
4 jajka
3/4 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
2 łyżki mączki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
składniki kremu:
1 kost tłuszczu
1 puszka mleka słodzonego
0,5l kremowki
2 śmietanki fix
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
30 dkg bezy,czekolada
wykonanie
Mleko ugotować na karmel(2 godz)po ostygnięciu zmiksowac z tłuszczem (ważne- utrzeć najpierw tłuszcz a następnie dodać karmel i krótko miksować zeby nie zrobilo sie zbyt

Rzadkie


Na upieczony biszkopt położyć krem,ułożyć bezy i na bezy resztę kremu.
Ubić śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix,posmarować na wierzch i posypać potartą czekoladą
Wstawić do lodówki i życze smacznego!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin