§ bakłażan - 1 szt.
§ cebule duże - 2 szt.
§ cukinia - 2 szt.curry - 1 szczypta
§ gałka muszkatołowa - 1 sztjogurt naturalny - 1 duże opakowaniekminek indyjski - 1 szczyptakolendra - 1 szczyptaolej - 1/4 szklankipapryka czerwona - 2 szt.
§ pieczarki - 40 dkgpieprz czarny - 1 szczyptaser pleśniowy rokpol lub ostry żółty ser - 50 gsól - 1 szczypta
Bakłażana myjemy, odcinamy zielone końcówki, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, solimy i zostawiamy na jakieś 20 minut żeby puścił sok, w między czasie kroimy w kostkę cebulę, cukinię i paprykę, pieczarki (dość grubo). Na oliwę wrzucamy przyprawy i je podsmażamy, a następnie dodajemy cukinię i paprykę, gdy lekko zmiękną dodajemy bakłażana i wszystko dusimy pod przykryciem, pieczarki podsmażamy na patelni, (aż wyparuje woda) gotowe to dodajemy do warzyw, gdy już wszystko zrobi się miękkie dodajemy jogurt i ser, energicznie mieszamy, doprawiamy do smaku i jeszcze jakiś czas podsuszamy, żeby warzywa przeszły smakami.
tunia-85