SAJGONKI Składniki: 10szt papieru ryżowego 3-5 grzybków Mun 20g makaronu sojowego 1 marchewka (średnia) 1 cebula 3-5 lisci kapusty pekińskiej 300g mielonego mięsa 1 jajko 10g kiełków sojowych 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz Wykonanie: Grzybki Mun namoczyć w gorącej wodzie przez ok.30 min,następnie odsączyć z wody i odciąć nóżki,a następnie pokroić w paski.Makaron sojowy wrzucić do wrzątku na ok. 3 min,odcedzić i pokroić w paski ok.3 cm.Marchew i cebulę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach,natomiast kapustę pekińską drobno pokroić.Mięso mielone podsmażyć na patelni dodająć wszystkie składniki .Pod koniec smażenia dodać sól,pieprz i sos sojowy.Papier ryżowy należy zamaczać w gorącej wodzie i rozkładać najlepiej na stolnicy (do wszystkich innych rzeczy się przyklei i porwie).Następnie nakładamy farsz i zawijamy jak krokiety.Należy smażyć w głębokim tłuszczu aż do osiągnięcia złotego koloru.podawać z ryżem i surówkami. Smacznego
Wiola66666