Małe zapiekanki grzybowe.pdf

(358 KB) Pobierz
Małe zapiekanki grzybowe
Składniki:
½ kg grzybów
2 łyżki oliwy
pieprz
pół opakowania sosu grzybowego instant
2 jajka
150 g śmietany 36%
2 łyżki natki pietruszki
100 g szynki
Wykonanie:
Grzyby umyć, pokroić na małe kawałki, wrzucić na rozgrzany olej,
poddusić, aż wywar odparuje.
Doprawić pieprzem, odstawić do ostudzenia.
Pół opakowania sosu grzybowego zmieszać z jajkami, śmietaną
i poszatkowaną pietruszką.
Małe formy do zapiekania ( kokilki ) natłuścić.
Szynkę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z grzybami, dodać do sosu,
przełożyć do foremek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 30 min. w temp. 200°C.
Podawać z sałatką.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin