Śledziowa.pdf

(173 KB) Pobierz
Sałatka śledziowa
Składniki:
1 kg filetów śledziowych
1 duża śmietana
Zielony ogórek
Szczypiorek
3 kiszone ogórki
1 duża cebula
2 jabłka
Pieprz ziołowy, bazylia, estragon
Wykonanie:
Kupione śledzie zamoczyć w zimnej wodzie, tak aby straciły one swój
zbyt słony smak.
Po ok. jednej godzinie i kilkakrotnej zmianie wody ze śledzi
Dodać do nich pokrojone w kostkę: (obranego ze skórki) świeżego ogórka,
kiszone ogórki (również obrane) cebule, jabłka oraz szczypiorek
Do tego wszystkiego wlać śmietanę, dodać pieprz ziołowy bazylię
i estragon.
Można jeść dopiero na następny dzień, ponieważ śledzie muszą zmięknąć.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin