Zapiekane warzywa.pdf

(156 KB) Pobierz
Zapiekane warzywa
Składniki:
1 Kalafior
40 dkg fasolka szparagowa
4 marchewki
½ łyżeczki curry
2 łyżki oleju
2 kostki bulionu warzywnego
Sól, pieprz
Wykonanie:
Kalafior oczyścić, umyć, rozdrobnić, ugotować na półmiękko.
Marchewki, (jeśli mrożone, należy pamiętać, aby gotować je krócej)
oskrobać, opłukać, pokroić w paseczki lub dużą kostkę, ugotować w bulionie
warzywnym WINIARY.
Fasolkę umyć i również ugotować w bulionie.
Naczynie posmarować olejem, ułożyć odcedzone i pokrojone jarzyny
posypać curry i pieprzem, wstawić do piekarnika, piec 15 min w temp. 180 O C.
Podawać z pieczywem lub ryżem.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin