Zapiekane warzywa.pdf
(
156 KB
)
Pobierz
Zapiekane warzywa
Składniki:
1 Kalafior
40 dkg fasolka szparagowa
4 marchewki
½ łyżeczki curry
2 łyżki oleju
2 kostki bulionu warzywnego
Sól, pieprz
Wykonanie:
Kalafior oczyścić, umyć, rozdrobnić, ugotować na półmiękko.
Marchewki, (jeśli mrożone, należy pamiętać, aby gotować je krócej)
oskrobać, opłukać, pokroić w paseczki lub dużą kostkę, ugotować w bulionie
warzywnym WINIARY.
Fasolkę umyć i również ugotować w bulionie.
Naczynie posmarować olejem, ułożyć odcedzone i pokrojone jarzyny
posypać curry i pieprzem, wstawić do piekarnika, piec 15 min w temp. 180
O
C.
Podawać z pieczywem lub ryżem.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
Kasi.pdf
(160 KB)
Szybka.pdf
(154 KB)
Cukinia zapiekana z pomidorami.pdf
(160 KB)
Kalafiorowo – brokułowa.pdf
(173 KB)
Kalafiorowo – serowa.pdf
(172 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin