Keks Wandzi.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki:               1 szklanka z "czubkiem" mąki

1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

4 jajka

2 łyżki maku

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

1 szklanka bakali (mogą być: rodzynki, orzechy włoskie, śliwki suszone, pestki słonecznika, pestki dyni, płatki migdałowe, skórka z pomarańczy lub według własnego smaku)

 

Przepis:               Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Na koniec opruszone mąką bakalie.

 

Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.

 

Uwagi: Nie dodajemy żadnego tłuszczu do ciasta.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin