Zasmażana kapusta z grzybami.doc

(0 KB) Pobierz

cebula

3 dag suszonych borowików

4 łyżki masła

80 dag kiszonej kapusty

2 listki laurowe

łyżka jagód jałowca

cukier

łyżka mąki

sól, pieprz

 

Grzyby zalać 100 ml ciepłej wody, odstawić.

Cebulę obrać, drobniutko posiekać, zeszklić w dużym rondlu na dwóch łyżkach masła.

Wrzucić odciśniętą kiszoną kapustę, wlać pół szklanki wody dodać listek laurowy i jagody jałowca, dusić pod przykryciem około 20 minut.

Dodać grzyby wraz z wodą, w której się moczyły, dusić kolejne 20 - 25 minut.

Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.

Pozostałe masło zagnieść z mąką, włożyć do kapust

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin