Sałatka śledziowa.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

15 dag filetów śledziowych

1 puszka białej fasoli lub czerwonej

3 ziemniaki ugotowane w mundurkach

2 cebule

2 ogórki kiszone

1/2 szklanki majonezu oliwkowego Hellmann's

2 łyżki ketchupu łagodnego

2 łyżki natki pietruszki

 

Sposób przygotowania

Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przelej na sitku gorącą wodą, osącz i wystudź. Ziemniaki i ogórki obierz, pokrój w kostkę. Wymieszaj z cebulą, oprósz pieprzem i odstaw na 30 minut.

 

Fasolkę opłucz, pokrój w kostkę lub paski i wymieszaj z fasolą i pozostałymi składnikami oraz natką pietruszki. Majonez połącz z ketchupem, polej sałatkę i wymieszaj. Odstaw na 2 godziny do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin