Śledź w sosie miodowo-imbirowym .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI

 

30 dag filetów śledziowych matiasów

 

kawałek pora

 

1 cebula

 

łyżka masła

 

kieliszek czerwonego wina

 

1 łyżka miodu

 

imbir mielony

 

cytryna

 

sól

 

pieprz

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

 

Cebulę obrać, posiekać, pora oczyścić, opłukać, pokroić, zeszklić razem na maśle, podlać winem, dusić do czasu, aż warzywa zaczną się rozpadać, przestudzić, przetrzeć przez sito, wymieszać z miodem, przyprawić sokiem z cytryny, imbirem, solą i pieprzem, filety opłukać, osączyć, pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu, polać przygotowanym sosem, posypać krążkami pora.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin