Halibut po szwajcarsku.rtf

(6 KB) Pobierz
Halibut po szwajcarsku

Halibut po szwajcarsku

 

Składniki:

80 dag filetów z halibuta

mała cebula

4-5 łek startego żółtego sera

łka mąki

kieliszek białego wytrawnego wina

1/4 szklanki śmietanki kremówki

2 łki masła

łka soku z cytryny

l, pieprz

 

Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, przykryj i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Po wyjęciu posyp solą i pieprzem, ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, posyp drobno posiekaną cebulą i utartym serem, polej winem, obłóż plasterkami masła, przykryj folią i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut zapiekania.

 

Następnie zdejmij folię, polej rybę śmietanką dokładnie wymieszaną z mą i pozostaw w piekarniku na kolejne 10 minut, kiedy to danie rybne będzie gotowe do podania.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin