Omlet z dorsza.rtf

(5 KB) Pobierz
Omlet z dorsza

Omlet z dorsza

 

Składniki na 2 porcje:

35 dag dorsza ugotowanego w Bulionie warzywnym WINIARY

5 jaj

4 łki zimnego mleka

2-3 łki startego żółtego sera

2 łki mąki

łka masła

l

szczypta pieprzu

 

Ugotowaną i oczyszczoną z ości rybę pokrój na małe kawałki. Jaja wbij do rondelka, dodaj zimne mleko, po czym dokładnie ubij trzepaczką lub widelcem. Wsyp mą, sól, pieprz, starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj.

 

Rozgrzej 2 patelnie, na każdej stop po pół łki masła i połóż połowę dorsza. Na rybę wylej po porcji ciasta. Gdy omlet zetnie się z wierzchu, zsuń go na talerz.

 

Wspaniale smakuje z zieloną sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin