Papryka faszerowana flądrą.rtf

(7 KB) Pobierz
Papryka faszerowana fl¹dr¹

Papryka faszerowana flądrą

 

Składniki:

30 dag filetów

6 czerwonych papryk

2 łki posiekanych orzechów laskowych

2 łki wiórków kokosowych

drobno pokrojony seler naciowy

łeczka mielonej kolendry

1/4 łeczki mielonego kminku

2 jaja

łka soku z cytryny

łka mąki ziemniaczanej

2 łki oleju

l, pieprz

 

Opłukane i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, przykryj, i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.

 

Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki przekrój wzdł na pół. Filety z ryby posiekaj, połącz z selerem, wiórkami kokosowymi, orzechami, dodając szczyptę soli i pieprzu. Następnie wrzuć kminek, kolendrę i mą ziemniaczaną, i całość dokładnie wymieszaj. Teraz wbij jajka i starannie wyrób masę.

 

Tak przygotowanym farszem nadziewaj połówki papryk. Żaroodporny półmisek wysmaruj olejem, poukładaj na nim papryki (farszem do góry), skrop je olejem, przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika, gdzie powinny s zapiekać przez 20-25 minut. Pod koniec zdejmij na trochę folię.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin