Paprykarz rybny.rtf

(6 KB) Pobierz
Paprykarz rybny

Paprykarz rybny

 

Składniki:

40 dag filetów z morszczuka

po 2 papryki czerwone i żółte

4-5 ziemniaków

3 cebule

3 duże ząbki czosnku

5 łek oliwy

czek bazylii

szklanka soku pomidorowego (z kartonu)

cukier, sól, pieprz

 

Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój na kawałki, a obrane i umyte ziemniaki w kostkę, cebulę - w plasterki; czosnek rozgnieć.

 

W rondlu rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę i czosnek oraz dodaj paprykę. Wszystko razem duś przez chwilę i wlej szklankę wody oraz wrzuć ziemniaki.

 

Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie przykryj i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie do paprykarza włóż umytą, osuszoną i pokrojoną w małe kawałki rybę, wsyp posiekaną bazylię i wlej sok pomidorowy. Gotuj jeszcze przez około 10 minut.

 

Tuż przed podaniem posyp bazylią.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin