Placki z rybą.rtf

(5 KB) Pobierz
Placki z ryb¹

Placki z rybą

 

Składniki na 4 porcje:

800 g ziemniaków

450 g filetów z ryby

łka kaparów

szczypior z 4 dymek

sok z cytryny

sos tabasco

jajo

3 łki oleju

l

pieprz

 

Obrane ziemniaki gotuj 15 minut, potem zetrzyj na grubej tarce. Dodaj umytą i pokrojoną w kawałki rybę oraz drobno posiekany szczypior, kapary i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem tabasco.

 

Z przygotowanej masy rybno-warzywnej formuj - najlepiej za pomocą metalowej foremki - placki. Kładź je na rozgrzanym oleju i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin