Szaszłyki rybne z papryką.rtf

(6 KB) Pobierz
Szasz³yki rybne z papryk¹

Szaszłyki rybne z papryką

 

Składniki na 5 porcji:

1/2 kg mrożonych filetów z mintaja

30 dag małych pieczarek

4 cebule

duża czerwona papryka

40 dag wędzonego boczku

4 łki oleju

2 łki Jarzynki do mięs WINIARY

szczypta pieprzu

 

Filety lekko rozmroź. Ryby oraz boczek pokrój na kawałki wielkości około 2 cm. Pieczarki oczyść, umyj, większe kapelusze przekrój na pół.

 

Paprykę przekrój na pół, oczyść z nasion i białych części, a następnie pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Na drewniane szpadki nabij na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki. Szaszłyki skrop olejem, obficie posyp Jarzynką i lekko oprósz pieprzem.

 

Szaszłyki połóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj około 20 minut, obracając od czasu do czasu, aż się zrumienią. Podawaj z białym pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin