Melon z owocami.rtf

(5 KB) Pobierz
Melon z owocami

Melon z owocami

 

Składniki:

melon (60-70 dag)

2 brzoskwinie

szklanka wiśni bez pestek (mogą być winogrona lub inne drobne owoce sezonowe)

2 łki grubo posiekanych orzechów włoskich

łeczka miodu

sok z cytryny

 

Ostrym nożem przekrój melon na pół, ostrożnie - aby nie uszkodzić skorupki - wyjmij nasiona i włókna oraz miąższ. Miąższ pokrój w kostkę. Brzoskwinie - po sparzeniu, zdjęciu skórki i usunięciu pestki - pokrój w ósemki. Wiśnie (inne owoce) umyj i osusz.

 

Miód rozprowadzić sokiem z cytryny. Wszystkie owoce delikatnie wymieszaj z orzechami i sosem miodowo-cytrynowym, a potem włóż do wydrążonych połówek melona i schłó.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin