Sałatka z indyka i selera.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka z indyka i selera

Sałatka z indyka i selera

 

Składniki na 6 porcji:

30-40 dag ugotowanego (lub pieczonego) białego mięsa z indyka (lub kurczaka)

50 dag selera

2 jaja

2 ogórki konserwowe

25 dag groszku lub zielonej fasoli szparagowej

3 pomidory

szklanka Majonezu sałatkowego WINIARY 

(lub pół szklanki majonezu i pół szklanki jogurtu)

łka musztardy

3 pomidory

natka pietruszki

sok z cytryny

pieprz

l

 

Obrany seler pokrój w słupki, skrop sokiem z cytryny i obgotuj w osolonej wodzie, po czym osącz i wystudź. Ogórki, jaja i pomidory pokrój w kostkę, groszek (lub fasolkę) osącz z zalewy (w sezonie możesz ugotować świeżą fasolkę i pokroić na krótkie kawałki).

 

Majonez wymieszaj z musztardą. Wszystkie składniki sałatki włóż do salaterki, polej sosem, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin