Sałatka z owocami morza.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka z owocami morza

Sałatka z owocami morza

 

Składniki:

50 dag mrożonej mieszanki owoców morza

czerwona cebula

po 8-10 zielonych i czarnych oliwek bez pestek

3 pomidory

2 łodygi selera naciowego

10 kolb konserwowej kukurydzy miniaturowej

natka pietruszki

sos:

ćwierć szklanki oliwy z oliwek

łeczka musztardy

łeczka keczupu

sok z jednej cytryny

l

 

Oliwę wlej do słoiczka, dodaj sok z cytryny, musztardę, keczup i sól. Zakręćoik i potrząśnij nim, aż składniki się połączą. Owoce morza rozmroź na parze i polej sosem.

 

Kukurydze osącz z zalewy, pomidory pokrój w ósemki, cebule w piórka, a seler naciowy w cieniutkie plasterki. Wymieszaj z owocami morza i oliwkami. Ułóż sałatkę w salaterce, udekoruj natką i wstaw na pół godziny do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin