ZUPA MEKSYKAŃSKA.doc

(33 KB) Pobierz

zupa meksykańska

 

 

Składniki:

·         1/2 kg mięsa mielonego

·         2 duże cebule

·         1 mały koncentrat

·         1 puszka kukurydzy

·         1 puszka białej fasoli

·         3 ząbki czosnku

·         1 kostka rosołowa

·         2 duże łyżki majeranku

·         1 łyżeczka ziół prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

·         Podsmażyć mięso mielone z cebulką;zagotować 1 litr wody z kostką rosołową, dodać podsmażone m. mielone, potem warzywa i na końcu majeranek.

 

 

 

 

 

Zupa meksykańska

 

 

Składniki:

·         1 puszka kukurydzy

·         1 puszka czerwonej fasoli

·         1 puszka białej fasoli

·         5 szt ogórków kiszonych

·         2 cebula

·         przecier pomidorowy

·         czosnek

·         papryka zielona

·         papryka czerwona

·         papryka żółta

·         500 g mięsa mielonego

·         curry

·         sól

·         pieprz

·         kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

·         Przede wszystkim należy podsmażyć cebulę z mięsem mielonym, następnie wrzucić do garnka; resztę składników pokroić, również umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy, zalać wodą, dodać kostkę rosołowa, sól i pieprz do smaku i gotować aż składniki będą miękkie mieszając od czasu do czasu. Podawać posypane spora ilością startego sera złotego, jako pieczywo polecam świeże i chrupiące bagietki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin